Diş Beyazlatma

Kaliteli, profesyonel ve güler yüzlü diş bakımına ihtiyacınız varsa kliniğimizi ziyaret edin.

Bleaching

Diş beyazlatma işlemi, bleaching olarak da adlandırılır. Bleaching, daha çok diş hekimleri arasında kullanılan bir terim olsa da halk arasında da oldukça yaygın bilinir. Dişlerde meydana gelen lekelerin ya da sararmaların, bir diş hekimi tarafından profesyonel uygulamalarla giderilmesi işlemine, diş beyazlatma işlemi denir. Bleaching yani diş beyazlatma işlemi, özellikle fırçalama yapıldığında geçmeyen sararmaların ve dişte oluşan inatçı lekelerin çıkarılmasını sağlayarak dişlerin bakımlı ve estetik görünmesine büyük ölçüde katkıda bulunur.  

Ayrıca diş beyazlatma işlemi, dişlerde oluşmuş taş ya da tartar gibi evde geçirilemeyecek oluşumların temizliğini de içerir. Diş taşları, dişlere uygulanması gereken bakımlar ne kadar uygulanırsa uygulansın dişleri bakımsız ve kirli gösteren oluşumlardır. Dişlerim bakımsız ve kirli görünmesi dış görünüşü doğrudan etkiler ve kişilerin karşılarındaki insanlara olumsuz bir izlenim bırakmasına sebep olabilir. Diş beyazlatma, oldukça kolay uygulanabilen bir işlemdir. Bu sebeple hastalar, dişlerde geçmeyen lekelere ve sararmalara sahiplerse bir diş hekimine danışarak, diş beyazlatma işleminden faydalanabilirler. 

Bleaching
Best Quality

Diş Beyazlatma (Bleaching) Nedir?       

Diş beyazlatma yani bleaching işlemi; dişlerdeki geçmeyen lekelerin temizlenmesinin, sararmış dişlerin daha beyaz ve temiz bir görünüme sahip olmasının ve dişlerin kirli görünmesine sebep olan diş taşı gibi oluşumların temizlenmesinin sağlandığı profesyonel bir uygulamadır. Diş hekimleri tarafından uygulanır. Gülüş tasarımı alanında da oldukça yaygın kullanılan diş beyazlatma işlemi, dişlerin estetiksel olarak güzel ve temiz görünümünü sağlamak için uygulanan bir işlemdir. 

Diş beyazlatma (bleaching) işlemi, dişlerdeki farklı kusurlara yönelik farklı prosedürlerle uygulanır. Hastaların dişlerindeki kirli görüntüye sebebiyet veren durumlar, diş hekimi tarafından incelenir. Dişteki kirli görüntüye sebebiyet veren durum belirlendikten sonra diş beyazlatma işlemleri arasından uygun olan prosedür seçilir ve hastaya uygulanır. Diş beyazlatma işlemi, tedaviden ziyade kozmetik bir işlem olarak adlandırılabilir. Uygulanışı oldukça pratiktir. Diş beyazlatma süreci ağrılı bir süreç değildir. Genellikle az sayıda ve kısa seanslarla işlem sonucuna ulaşılır.

Diş Beyazlatma Kimler Yaptırabilir?      

Bleaching yani diş beyazlatma işlemi, sağlıklı dişlere sahip olan ancak dişlerinin görünümünden, sararma ya da leke gibi sebeplerle memnun olmayan tüm hastalar için uygundur. Ergenlik dönemini tamamlamamış hastalarda, diş beyazlatma işlemi önerilmez. Diş yapısı da tıpkı kemik yapısı gibi 18 yaşa kadar gelişen bir yapıdır. Dişlerin gelişim sürecini tamamlamış olması diş beyazlatma için daha idealdir ancak yine de 18 yaş altına yapılamayacağı gibi bir kural söz konusu değildir. Diş hekimi uygun görürse her yaşa uygulanabilir.

Diş beyazlatma işlemi, hastada diş eti rahatsızlıkları mevcutsa uygulanması önerilen bir işlem değildir. Diş beyazlatma işleminde kullanılan kimyasallar diş eti rahatsızlıklarını tetikleyebilir. Aynı zamanda, diş minesinde hasar bulunan ya da dişlerinde çürük bulunan hastalar için de diş beyazlatma işlemi önerilmez. Bunun sebebi, diş beyazlatırken kullanılan maddelerin diş minesindeki hasarlara ya da dişlerdeki çürüklere olumsuz etkiler yaratabiliyor olmasıdır. Diş hekimleri, diş beyazlatma işlemi yapmadan önce mutlaka dişleri muayene ederler. Diş hekimi, diş beyazlatma işleminin hasta için uygunluğunu onaylıyorsa diş beyazlatma işlemi yaptırılmalıdır.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?   

Diş hekimleri tarafından hastalara uygulanan bazı diş beyazlatma yöntemleri mevcuttur. Bunlardan ilki dişteki sararmaları ve lekeleri çözebilen özel ve güçlü bileşenlerden üretilen solüsyonlar kullanarak diş beyazlatma işlemi yapılmasıdır. Her diş beyazlatma yönteminden önce hastanın diş ve diş eti yapısı diş hekimi tarafından incelenir ve uygun yönteme karar verilir.

Diş beyazlatma işlemine dişteki tartar ya da taş gibi oluşumların temizlenmesi de dahildir ve genellikle diş hekimlerinin kullandığı aletlere uygun başlıklar takılarak aşındırma yöntemi ile diş taşı ya da tartarların temizliği sağlanır. Bir diğer diş beyazlatma yöntemi çeşitli diş beyazlatıcı jeller uygulanarak led ışıkla bu jellerin aktivasyonunun sağlandığı yöntemdir.

Her diş hekimi farklı diş beyazlatma yöntemlerini ve maddelerini tercih edebilir ya da yöntemleri birbirine uyumlayarak kullanabilir. Dişteki sararmaların ve lekelerin büyüklüğüne ya da derinliğine göre seans sayısı belirlenir. 

Diş Beyazlatmanın Etkisi Ne Kadar Sürer?     

Diş beyazlatma işleminin etkisi, hastanın işlemi yaptırdıktan sonra bakımına dikkat etme derecesine göre değişir. Sürekli kahve ya da çay tüketen ve işlemden sonra tüketmeye aynı sıklıkla devam eden, diş bakımına özen göstermeyen ya da sigara içen hastalarda diş beyazlatma etkisi oldukça kısa sürer. Kahve ya da sigara gibi ürünlerin dişleri sarartıcı özelliği herkes tarafından bilinir. Diş hekimi diş beyazlatma işlemi uyguladıktan sonra, hastanın dikkat etmesi gereken durumları hastaya aktarır. Hasta, bu durumlara ne kadar dikkat ederse diş beyazlatmanın etkisi o kadar uzun sürer.

Diş beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra, dişlerin bakımına ekstra özen gösterilmesi ve diş fırçalama rutininin mutlaka yerine getirilmesi gerekmektedir. Diş beyazlatma işlemi, kesin bir şekilde kullanım süresi verilebilecek bir işlem değildir. Diş beyazlatma işleminin etkisi, hastadan hastaya değişiklik gösterir.

Diş Beyazlatma Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?       

Diş beyazlatma işlemi sonrası, sağlıklı ve uzun ömürlü bir kullanım için dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Diş beyazlatma işlemi uygulandıktan sonra, sıklıkla görülen bir durum olmasa da dişlerde hassasiyet meydana gelebilir. Diş beyazlatma işlemi sonrası dişlerde hassasiyet oluştuysa, birkaç gün aşırı sıcak ve soğuk yiyeceklerden ya da içeceklerden uzak durulması önerilir.

Diş beyazlatma işleminden sonra; kahve, çay, vişne suyu gibi koyu renkli içeceklerin tüketiminin azaltılması dişlerdeki beyazlığın korunması için önemlidir. Hasta sigara içiyorsa, diş beyazlatma işlemi uygulandıktan sonra, günlük içtiği sigara sayısını en minimuma indirmelidir. Dişlerin fırçalanması düzenli şekilde yapılmalıdır.

Diş Beyazlatma Dişlere Zarar Verir Mi?           

Diş beyazlatma işlemi uzman bir diş hekimi tarafından uygulandığında dişlere zarar veren bir işlem değildir. Yaygın görülmese de bazı hastalarda; diş ve diş eti hassasiyeti, diş etinde tahriş ya da diş minesinde incelmeler meydana gelebilir. Bu durumlar genellikle diş beyazlatma işlemi uygulandıktan sonra 1 ila 7 gün arasında düzelen durumlardır. Bu sebeple endişelenmeye gerek yoktur ancak eğer bu durumlarla karşılaşıldıysa diş hekimine danışmak oldukça önemlidir.

Diş beyazlatma işlemi bir profesyonel tarafından uygulandığında tehlike arz eden bir işlem değildir. Diş hekimi diş beyazlatma işlemi yapmadan önce dişin ve diş etinin bu işleme uygunluğunu mutlaka değerlendirir. Eğer tehlikeli bir durum söz konusuysa, diş hekimi diş beyazlatma işlemini hastaya uygulamaz.

Diş Beyazlatma Fiyat Aralıkları

Diş beyazlatma işlemi; kullanılan diş beyazlatma yöntemine, diş beyazlatma işlemini uygulayan diş hekiminin deneyimine, diş beyazlatma işlemi uygulanırken kullanılan maddelerin kalitesine ve dişlerdeki sararmaların ya da lekelerin tamamen temizlenmesi için uygulanan seans süresine göre fiyatlandırılır. Kaliteli malzeme kullanılarak, deneyimli diş hekimleri tarafından uygulanan diş beyazlatma işlemi, kalitesiz malzeme kullanılarak uygulanan diş beyazlatma işlemlerine kıyasen daha yüksek fiyatlara sahip olabilir. Kaliteli malzeme kullanılarak uzman bir diş hekimi tarafından uygulanan diş beyazlatma işleminde, alerji ya da yan etki gibi olumsuz durumlar en minimum düzeyde gözlemlenir. Bu sebepler, göz önünde bulundurulmalı ve sırf uygun fiyatlı olduğu için araştırılmadan diş beyazlatma işlemi yaptırılmamalıdır. 

İlk Ziyaretinizde

%10 İndirim

Kaliteli, profesyonel ve güler yüzlü diş bakımına ihtiyacınız varsa kliniğimizden başkasını aramayın.